Kantoorpand beveiligen

Waarom een kantoorpand beveiligen bij Security force

Ben je van plan om je kantoorpand te beveiligen, dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Voordat je contact opneemt met een beveiligingsorganisatie is het goed om te onderzoeken om wat voor soort pand het gaat. Is het een bedrijfspand, een particuliere woning, of betreft het een openbare ruimte? Daarnaast is het heel belangrijk om duidelijk te zijn over de opdracht. Als er een kantoorpand beveiliger aanwezig moet zijn, wat is dan het doel?

• Het beveiligen van het pand
• Het beveiligen en controleren van personeel
• Het beveiligen van goederen en/of dieren
• Het beveiligen van belangrijke informatie
• Het beveiligen van technische apparatuur

Ben je van plan om een kantoorpand beveiliger in te huren, dan is het goed om te weten wat een beveiliger eigenlijk allemaal doet.

Over het algemeen wordt een beveiliger aangenomen om ongewenste activiteiten te voorkomen. Denk hierbij aan diefstal, vandalisme of pogingen om brand te stichten.

Een beveiliger is tijdens er tijdens zijn studie op getraind om communicatief vaardig te zijn, afwijkingen van het normale patroon snel te zien en meteen in te grijpen als dat nodig is. Het gebeurt dan ook niet zelden dat een kantoorpand beveiliger wordt ingezet als gastheer of gastvrouw.

Dat is immers de perfecte manier om te zien welke personen er in en uit het kantoorgebouw gaan.

Professionele kantoorpand beveiliger inhuren

Misschien heb je er een tijdje over moeten nadenken, maar een kantoorpand beveiliger inhuren voor een stukje zekerheid is altijd een prima idee.

De aanwezigheid van een beveiliger die de omgeving van het kantoorpand observeert heeft altijd een afschrikkende werking. Heeft de beveiliger ook nog de beschikking over een hond, dan is het effect nog eens extra groot. Een fanatieke hond, zelfs mensen die met de beste bedoelingen het kantoorpand willen binnengaan kunnen zich door zo’n dier geïntimideerd voelen.

Ben je van plan om te kiezen voor deze manier van beveiligen, dan noemen we dat ‘animale beveiliging’.

Animale beveiliging

Een dier gebruiken om een pand te bewaken. Dat gebeurt natuurlijk al heel lang en meestal denken we dan aan een grote loslopende waakhond. Hangt er een waarschuwingsbordje met de afbeelding van zo’n hond, dan heeft dat een afschrikkende werking. Mensen die niets in het pand of op het terrein te zoeken hebben zullen bij het zien van een loslopende hond heel onzeker worden.

De angst om een hondenbeet op te lopen is over het algemeen groot. Honden kunnen in de beveiligingsbranche op twee manieren worden ingezet.

• Als bewaking voor een object (meestal een loslopende hond)
• Als surveillance hond, in combinatie met een beveiliger

Ben je van plan om te kiezen voor animale beveiliging, houd er dan rekening mee dat een vergunning noodzakelijk is. Niet alleen de hond moet geschikt zijn voor dit werk, ook de hondengeleider moet kunnen aantonen dat hij of zij bevoegd is om dit werk te doen.

Kantoor beveiliging voor een speciale gelegenheid

Tijdelijk een kantoorpand beveiliger inhuren op maat is altijd mogelijk. Misschien is er een bedrijfsfeest, een evenement of een grote bijeenkomst. Dan is het wel fijn als de beveiliging goed op orde is, en het heel duidelijk is wie is uitgenodigd en wie er precies aanwezig is binnen het kantoorpand. Heel vervelend als er tijdens zo’n belangrijke dag ongewenste bezoekers mee naar binnen wandelen omdat de beveiliging niet op orde is.

Een kantoorpand beveiliger inhuren op maat betekent in zo’n geval zekerheid. Duidelijke toegangscontrole met identificatie, naambadges en het eventueel onderzoeken van tassen en andere bagage als dat nodig is.

24/7 kantoorpand beveiliger inhuren

Dag en nacht beveiliging, soms is dat gewoon nodig. In dit geval kan er gekozen worden voor een mobiele surveillancedienst die dag en nacht kantoorpanden controleert. Afhankelijk van de afgesproken diensten kan de beveiliger ook één of meerdere surveillance rondes lopen waarbij belangrijke toegangswegen en -deuren worden gecontroleerd.

Gaat er een alarm af, dan is de beveiliger niet ver weg en in staat om snel extra hulp in te schakelen. Een 24/7 kantoorpand beveiliger inhuren is een prima idee om diefstal, inbraak en brandstichting te voorkomen.

Een kantoorpand beveiliger inhuren op locatie

Dit gebeurt heel vaak en is eerder regel dan uitzondering. Een beveiliger die tevens dienstdoet als portier of receptionist en met of zonder camerabewaking het kantoorpand zowel binnen als buiten goed in de gaten houdt. Deze beveiliger weet precies welke mensen er binnen het gebouw zijn, houdt bezoekers in de gaten, loopt binnen en buiten het kantoorgebouw rondes, controleert daarbij ramen en deuren, checkt brandblussers, camera’s en andere beveiligingssystemen en sluit indien nodig voor de nacht alles af.

Een kantoorpand beveiliger inhuren op locatie kan dag en nacht. Heel fijn als er beveiliging ter plaatse is als er in de nacht een chauffeur komt met een lading die gelost moet worden.

Het beveiligen van personen

Een kantoorpand kan nog zo saai zijn aan de buitenkant, in de vergaderruimtes zijn soms hele belangrijke mensen aanwezig. Invloedrijke mensen, politici en hele bekende gasten hebben vaak extra beveiliging nodig. Om hiervoor te zorgen is het tijdelijk inhuren van een persoonsbeveiliger een goede mogelijkheid. Gaat het om meerdere gewichtige personen en is de bedreiging groot, dan kan het zijn dat ze zelf beveiliging hebben geregeld.

Persoonsbeveiliging kan op twee manieren worden uitgevoerd.
• Door diensten van de overheid, bijvoorbeeld de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB)
• Door een beveiligingsbedrijf die zich heeft gespecialiseerd in het beveiligen van personen.

Brand voorkomen – brandpreventie

Een kantoorpand beveiliger inhuren om brand te voorkomen of meteen in te grijpen als dat nodig is. Dit is een veel gebruikte reden om contact op te nemen met een beveiligingsbedrijf.

Wellicht worden er in de buurt regelmatig brandjes gesticht, is er sprake van vandalisme of zag je het pand van je buurman in vlammen opgaan. Kies je specifiek voor brandpreventie, dan is het goed om te weten dat het beveiligingsbedrijf het pand zal controleren en indien nodig aanpassingen zal adviseren.

Denk hierbij aan het volgende
• Nooduitgangen en vluchtwegen
• Brandmelder
• Plattegrond
• Duidelijke groene bordjes
• Brandvertragende materialen
• Noodverlichting
• Brandblusinstallatie
• Rook- en koolmonoxidemelders
• Ontruimingsplan

Tijdens de dagelijkse brand- en sluitronde zal de beveiliger alles langslopen om inbraak- en brandgevaarlijke situaties te voorkomen.

Particuliere beveiligingsorganisaties

De meeste beveiligingsbedrijven bieden een breed pakket aan met daarin alle soorten van beveiliging die mogelijk nodig zijn om een kantoorpand te beveiligen. Hierbij kun je denken aan een alarmcentrale en de actie die bij een alarm moet worden ondernomen. Maar ook de beveiliging van goederen en objecten, vervoer van geld en waardevolle spullen, het beveiligen van personen, toegangscontrole en nog veel meer.

Neem je contact op met een particuliere beveiligingsorganisatie, dan is het goed om te bespreken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Doet er zich dan een situatie voor dat er extra beveiliging nodig is, dan weet je hoe je dat snel en op de juiste manier kunt regelen.

Recherchewerk binnen het kantoorpand

Er is een tijd geweest dat het we hadden over een ‘detective’, maar tegenwoordig hebben we het over een particulier onderzoeker. Natuurlijk hopen we dit nooit nodig te hebben, maar soms is het gewoon noodzakelijk.

Hierbij kun je denken aan:
• Corruptie
• Fraude
• Uitlekken van vertrouwelijke gegevens
• Diefstal van bedrijfseigendommen

Het werk van de particuliere onderzoeker is samenwerken met de beveiliger om informatie te verzamelen en uit te zoeken waar het precies misgaat. Misschien ‘smokkelt’ een werknemer regelmatig documenten of spullen vanuit het kantoorpand naar buiten. De beveiliger is dan gerechtigd om de werknemer te controleren bij het verlaten van het kantoorpand.

Een risicoscan van het kantoorpand

Laat je een dergelijke scan maken, dan krijg je al snel een goed antwoord op de vraag met welke risico’s het kantoorpand te maken heeft. Een beveiligingsorganisatie neemt dan het gebouw aan de buitenzijde goed onder de loep en kan bijvoorbeeld adviseren om een muur of hek rondom het kantoorpand te plaatsen. Maar dat niet alleen, ook schrikdraad, kogelwerend glas en brandmuren zijn in sommige gevallen gewoon nodig. Elektrische hulpmiddelen zijn in veel gevallen ook een belangrijke aanvulling.

Denk hierbij aan een slagboom, schuifhek of de vergrendeling van sloten.
Het kan ook zijn dat de beveiligingsorganisatie adviseert om gebruik te maken van camerabeelden.

Dit kan op verschillende manieren.
• Een gesloten circuit (CCTV) =alleen binnen het kantoorpand
• Video Content Analyse (VCA) = bewegingen buiten het kantoorpand
• Drone = om iets of iemand op te sporen

Het gebruik van camerabeelden en/of een drone is gebonden aan strenge regels en voorwaarden. Zijn er twijfels, vraag dan advies aan de beveiligingsorganisatie.

Direct kantoorpand beveiliger inhuren

Er zijn veel goede redenen om een kantoorpand zowel binnen als buiten te beveiligen. Een goed opgeleide beveiliger weet precies waar hij of zij op moet letten en zal er daarom voor zorgen dat het aanwezige personeel zich veilig voelt. Geen ongewenste of onaangekondigde bezoekers meer en geen angst als een vergadering is uitgelopen tot in de late uurtjes.

Het is een heel veilig gevoel als je weet dat de in- en uitgang van het kantoorpand wordt gecontroleerd en dat altijd voor sluiting een ronde wordt gelopen om kantoren, toiletten en andere ruimtes te controleren. Wil je ook graag direct kantoorpand beveiliger inhuren?

Maak er dan werk van en wacht niet totdat er iets vervelends gebeurt.