Zorgbeveiliging

Waarom een zorgbeveiliger bij Security force

In veel gevallen kan een zorgbeveiliger inhuren aan te raden zijn. In dit artikel bespreken wij verschillende zaken als het gaat om de zorgbeveiliger. We bespreken wat een zorgbeveiliger precies is, op welke plekken een zorgbeveiliger werkzaam is en ook wat de competenties van een goede zorgbeveiliger zijn. Daarnaast bespreken we ook nog andere belangwekkende zaken. Dus lees snel verder, zodat je alles komt te weten wat jij moet weten over de zorgbeveiliger. Veel plezier!

Zorgbeveiliger op locatie: wat is een zorgbeveiliger

Laten we beginnen door eerst vast te stellen wat een zorgbeveiliger nu precies is. Misschien kun je dit al afleiden uit de naam. Een zorgbeveiliger is namelijk degene die een bepaald pand waar zorg wordt verleend gaat beveiligen. Daarbij kun je aan verschillende activiteiten denken. Het is namelijk niet zo dat een zorgbeveiliger er alleen maar is om te beveiligen, maar hij heeft juist uiteenlopende functies. Hieronder bespreken we enkele belangrijke taken van een zorgbeveiliger.

– Regelt de ontvangst

Een zorgveiliger op locatie zorgt er niet alleen voor dat er beveiligd wordt, maar hij of zij regelt ook de ontvangst op deze locatie. Het is het eerste aanspreekpunt waar je mee te maken krijgt als je daar bijvoorbeeld als gast op bezoek komt. Maar bijvoorbeeld ook wanneer je een pakketje komt brengen, of wanneer er gehele andere vragen zijn waar je mee zit. Het is dus het echte aanspreekpunt voordat je verder een locatie gaat betreden. Omwille van die reden moet een zorgbeveiliger gastvrij zijn, maar tegelijkertijd ook kordaat en streng wanneer er iets gaat gebeuren wanneer er gevaar kan optreden.

– Zorgt voor een veilige omgeving

Als zorgbeveiliger werk je doorgaans in een team met andere beveiligers en moet je ervoor zorgen dat er bij die instellingen een prettige sfeer heerst. Dit betekent ook dat er bijvoorbeeld kordaat moet opgetreden worden wanneer er onregelmatigheden zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een bepaalde cliënt is die erg agressief wordt tegenover een zorgmedewerker. In die situaties moet een zorgbeveiliger klaar staan om dergelijke incidenten te sussen. Op die manier moet een zorgbeveiliger dus altijd zorgen voor een zeer veilig klimaat en dat is de belangrijkste functie van een zorgbeveiliger.

– Weten wanneer gevaar kan dreigen

Een belangrijk aspect van het zijn van zorgbeveiliger is dat je niet alleen confrontaties moet sussen, maar eigenlijk is het veel belangrijker om confrontaties over het algemeen te vermijden. Dat betekent dat je dus een gevoel moet hebben van eventuele confrontaties die kunnen komen. Er zijn verschillende situaties waarbij er bijvoorbeeld sneller agressie kan ontstaan en in die gevallen moet een zorgbeveiliger dan ook zeer kordaat optreden.

Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een slecht nieuws gesprek van een cliënt. In veel gevallen gaan zulke gesprekken altijd wel prima, maar toch is er dan altijd een risico dat er wat gaat gebeuren. Een zorgbeveiliger op locatie moet daar dus echt een neusje voor hebben.

Welke werkzaamheden voert een zorgbeveiliger op locatie uit? Beveiliging inhuren heeft veel voordelen. Ten eerste heeft beveiliging een preventieve werking.

Als gasten een beveiliger zien staan zijn zij al een stuk minder geneigd om zich te misdragen. Ze weten immers dat ze het anders met de beveiliging aan de stok krijgen. Daarom is een zorgbeveiliger inhuren voor uw receptiediensten en bezoekersregistratie een goed idee. Zij houden ongenode gasten al direct buiten de deur, waardoor uw zorginstelling direct een stuk veiliger wordt. Ook kunnen zij regelmatig controlerondes door het gebouw of over het terrein lopen. Zo worden verdachte zaken snel gezien en blijven situaties onder controle. Een beveiliger huren zorgt voor een veilig gevoel bij uw medewerkers én gasten.

Zorgbeveiliger receptiedienst: eigenschappen

Een zorgbeveiliger is vaak op verschillende plekken inzetbaar. Daarbij kun je denken aan een zorgbeveiliger receptiedienst. Een zorgbeveiliger wordt omwille van die reden ook regelmatig afgewisseld. Maar wat zijn nu de precieze eigenschappen waar elke zorgbeveiliger aan moet voldoen? Hieronder een lijstje met de belangrijkste eigenschappen.

– Communicatief vaardig

Als zorgbeveiliger ben je constant in gesprek met mensen. Dit betekent dat je op verschillende vlakken zeer communicatief vaardig moet zijn. Allereerst moet je zeer klantvriendelijk zijn. Jij bent namelijk het aanspreekpunt voor bijvoorbeeld bezoekers en andere mensen. Dat betekent dat jij het visitekaartje van een locatie bent en derhalve vriendelijk met mensen om moet gaan. Dus dat is één aspect waarbij je communicatief vaardig moet zijn, maar er zijn nog andere communicatieve vaardigheden waar je aan kunt denken.

Je moet namelijk ook communicatief vaardig zijn als het gaat om het de-escaleren van situaties. Soms kan het namelijk zijn dat een confrontatie hoog oploopt en dan is natuurlijk de eerste stap om een conflict eerst op een kalmerende manier te sussen. In die situaties kan het dan dus aan te raden zijn om ook communicatief vaardig te zijn. Dus communicatieve vaardigheid op meerdere aspecten is belangrijk.

– Sterk in je schoenen staan

Als zorgbeveiliger is het ook zeer belangrijk om sterk in je schoenen te staan. Je moet namelijk zeer zelfverzekerd zijn en niet bang voor conflicten, anders dan kan het werk namelijk zeer pittig zijn. Gelukkig krijg je als zorgbeveiliger om die reden ook weerbaarheidstraining, want sommige situaties kunnen best intimiderend zijn en in die gevallen is veiligheid natuurlijk altijd wel een zeer belangrijk aspect.

– Kordaat

Daarnaast is het ook nog eens belangrijk om kordaat te zijn. Dit houdt in dat je op je strepen staat en ook bepaalde grenzen trekt. Je geeft bijvoorbeeld aan welk gedrag toelaatbaar is en waar er een grens getrokken dient te worden. En je moet je dan ook aan die grenzen houden, anders kan het een lastig proces worden.

Client beveiliger: hoe kun je ze inhuren?

Ben jij verantwoordelijk voor een zorginstelling en wil jij graag een client beveiliger inhuren? Dan er zijn verschillende mogelijkheden. Hieronder geven we enkele mogelijkheden aan, maar ook de voordelen en nadelen, zodat je kunt kijken wat het beste bij je zorginstelling past.

– Iemand in dienst nemen

Veel zorginstellingen nemen een zorgbeveiliger in loondienst en dat kan om verschillende redenen dan ook een voordeel zijn. Het punt is dan namelijk dat de zorgbeveiliger echt wordt betrokken bij de instelling en deze er ook meer een band mee krijgt. Dit is ook belangrijk, aangezien een band krijgen zeer positief is, want op de lange termijn is dat zeer voordelig. De beveiliger leert dan veel mensen kennen en bouwt daar echt een status op. Dat zijn dus belangrijke voordelen als het gaat om een beveiliger in dienst te nemen. Maar er zijn helaas ook enkele nadelen te noemen.

Een nadeel is namelijk dat het lastig is om een persoon te ontslaan. Wanneer je bijvoorbeeld een contract met iemand hebt afgesloten. Dus mocht het bijvoorbeeld slecht gaan met je instelling, dan kun je voor problemen komen te staan en daarom zijn er ook veel instellingen die niet iemand in vaste dienst nemen. Gelukkig zijn er nog andere opties waar je uit kunt kiezen.

– Aanvraag doen bij een bedrijf

Er zijn verschillende security bedrijven alwaar je een aanvraag kunt doen om zorgbeveiligers in te huren. Er zijn specifieke bedrijven die zich daar helemaal op hebben gericht. Het voordeel is dat het bedrijf dan al heeft gekeken of de specifieke beveiligers goed zijn, of dat dit juist niet het geval is. Dat scheelt natuurlijk weer werk voor de zorginstelling. Je hebt dus goed personeel waar je uit kunt kiezen. Het punt is echter wel dat je hoge tarieven gaat betalen, omdat er meerdere mensen geld aan moeten verdienen. Allereerst het bedrijf dat de beveiliging aan het regelen is, maar ook de zorgbeveiliger zelf.

Je moet altijd goed kijken of er een zorgbeveiligingsbedrijf is dat bij jou past. Op internet kun je vaak verschillende reacties lezen van mensen, zodat je kunt aftasten of die mensen een beetje tevreden zijn, of wanneer dat helemaal niet het geval is. Een punt is wel dat de meeste zorgbeveiligers dan veel ervaring hebben en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

– Daarnaast zijn er ook beveiligers die niet voor een bedrijf werken, maar voor zichzelf. Het nadeel is dat je dan niet weet hoe goed die persoon is en moet je zelf een scan gaan doen. Het voordeel is dat de tarieven meestal lager liggen en bovendien heb je direct contact met die persoon. Ook dat kan dus zeer voordelig zijn, dus een zorgbeveiliger als ZZP’er kan dus ook aan te raden zijn. Op internet kun je ook lezen of andere instellingen tevreden zijn, zodat je een goed beeld kunt scheppen. Een client beveiliger inhuren is dus aan te raden.

Zorgbeveiliger op maat: conclusie

In dit artikel hebben we verschillende aspecten van een zorgbeveiliger besproken. Allereerst hebben we besproken wat een zorgbeveiliger precies is en wat deze doet. Vervolgens hebben we besproken wat de eigenschappen van een goede zorgbeveiliger zijn. Daarnaast hebben we tips gegeven over welke manieren je een zorgbeveiliger voor een instelling kunt inhuren.

Al met al is het altijd zeer belangrijk om een zorgbeveiliger op maat te vinden. Zodat je weet dat deze precies past bij de instelling, want het is een zeer belangrijke functie. Een client beveiliger is namelijk het fundament voor een instelling.

Wil je meer informatie over zorgbeveiligers? Op internet is zeer veel te vinden. Misschien wil jij bijvoorbeeld zorgbeveiliger worden, of zoek jij juist een zorgbeveiliger. Dan lees je op internet ook verschillende vacatures, zodat je snel gepast werk kunt vinden. Hopelijk heeft dit artikel bijgedragen aan de kennis als het gaat om zorgbeveiliging.

Speciale zorgbeveiliging inhuren

We begrijpen dat een zorginstelling net een beetje anders werkt dan een gemiddeld bedrijf. De zorg stopt immers niet buiten kantoortijden of in het weekend. Juist daarom kunt u een 24/7 zorgbeveiliger inhuren. Zo staat de beveiliging altijd voor u klaar wanneer het nodig is. Beveiliging huren is bij ons gelukkig erg eenvoudig. Samen met u maken we altijd eerst een beveiligingsplan, zodat we voor het minimale budget de maximale veiligheid kunnen bieden.

Misschien wilt u geen 24/7 zorgbeveiliger inhuren, maar zijn er specifieke momenten in de week waarvoor beveiligers inhuren nodig is. Beveiliging inhuren gaat bij ons altijd in goed overleg, zodat beide partijen helemaal tevreden zijn met de veiligheid die geboden wordt.

Kies voor rust binnen uw zorgorganisatie

Ongenode gasten, opstootjes of onveilige situaties wilt u natuurlijk ten alle tijden voorkomen, maar helemaal op bijvoorbeeld de spoedeisende hulp doen zich vaak de meest onverwachte situaties voor. Dat is waarom zorgbeveiliging inhuren zo’n goed idee is. Onze beveiligers benaderen alle situaties op een gepaste manier, waardoor deze zo min mogelijk uit de hand zullen lopen.

Beveiligers inhuren die getraind zijn om op de meest uiteenlopende situaties te reageren bevordert de werksfeer voor uw medewerkers én het positieve gevoel van uw gasten of patiënten. Beveiliging inhuren loont direct en sluit door onze persoonlijke aanpak perfect aan bij uw (zorg)organisatie.